• Română
  • English

SEDINTA SEMINARULUI STIINTIFIC DE PROFIL, 411.04. Ameliorarea plantelor și producerea semințelor din 22 decembrie 2017

La 22 decembrie 2017, ora 1400 (Sala de şedinţe a Institutului de Genetică, Fiziologie şi Protecţie a Plantelor al AŞM, str.

Sedinta Seminarului stiintific de profil, specialitatea: 411.09 – Protecția plantelor, 14 decembrie 2017

La 14 decembrie 2017, ora 1400 (Sala de şedinţe a Institutului de Genetică, Fiziologie şi Protecţie a Plantelor al AŞM, str. Pădurii, 20, et.II), în cadrul Şedinţei Seminarului Ştiinţific de profil la specialitatea 411.09.

Promovarea inovațiilor la Expoziția Internațională Specializată „INFOINVENT”

Expoziția Internațională Specializată „INFOINVENT” a ajuns la cea de-a XV-a ediţie.

Promovarea invovațiilor la Târgul Internațional de Invenții și Idei Practice “INVENT - INVEST 2017″, Ediția a VIII-a, Ungeni – România-Moldova

Târgul Internațional de Invenții și Idei Practice “INVENT- INVEST 2017″, Ediția a VIII-a care și-a desfășurat lucrările în perioada  12 – 15 noiembrie 2017 la Palatul de Cultură din municipiul Ungheni.

Doctorul in stiinte biologice Mihail Batco la 65 de ani

                                     Doctorul în științe biologice BATCO Mihail la aniversarea de 65 ani

Doctorul habilitat, profesor cercetator Leonid VOLOSCIUC la 65 ani

DOCTORUL HABILITAT LEONID VOLOŞCIUC LA 65 DE ANI

Condoleante

În aceste momente cernite, Colectivul Institutului de Genetică, Fiziologie şi Protecţie a Plantelor al AŞM,  exprimă cele mai sincere sentimente

SEDINTA SEMINARULUI STIINTIFIC DE PROFIL, 411.04. Ameliorarea plantelor și producerea semințelor din 6 noiembrie 2017

La 6 noiembrie 2017, ora 1200 (Sala de şedinţe a Institutului de Genetică, Fiziologie şi Protecţie a Plantelor al AŞM, s

SEDINTA SEMINARULUI STIINTIFIC DE PROFIL, 411.04. Ameliorarea plantelor și producerea semințelor din 6 noiembrie 2017

La 6 noiembrie 2017, ora 1000 (Sala de şedinţe a Institutului de Genetică, Fiziologie şi Protecţie a Plantelor al AŞM, s

SEDINTA SEMINARULUI STIINTIFIC DE PROFIL, 162.01-Genetica vegetala din 2 noiembrie 2017

La 2 noiembrie 2017, ora 14-00 (Sala de şedinţe a Institutului de Genetică, Fiziologie şi Protecţie a Plantelor al ASM, str.

Conferinţa ştiinţifică internațională (Ediţia a VI-a) „GENETICA, FIZIOLOGIA ŞI AMELIORAREA PLANTELOR”

La 9-10 octombrie anul curent Institutul de Genetică, Fiziologie și Protecție a Plantelor a realizat Conferinţa ştiinţifică internaționalăGenetica, Fiziologia și Ameliorarea Plantelor axată pe probleme din domeniile geneticii, fiziologiei și ameliorării plantelor.

Conferința științifică internațională „Genetica, Fiziologia și Ameliorarea Plantelor” (Ediția VI-a)

La 9-10 octombrie 2017, își va ține lucrările Conferința științifică internațională   „

Condoleante

În aceste momente cernite, Colectivul Institutului de Genetică, Fiziologie şi Protecţie a Plantelor al AŞM,  exprimă cele mai sincere sentimente de compasiune d-nei Nadejda MIHNEA dr.

SEDINTA CONSILIULUI STIINTIFIC DIN 21 septembrie 2017

Se anunţă susţinerea tezei de doctor.
 Pretendent: NICUŞOR VALERI

ŞEDINŢA CONSILIULUI ŞTIINŢIFIC SPECIALIZAT DH 10.411.04-06 DIN 8 SEPTEMBRIE 2017

Se anunţă susţinerea tezei de doctor habilitat.
 
Pretendent: ALEXANDROV Eugeniu
Consultanţi ştiinţifici:

Condoleanțe

Colectivul Institutului de Genetică,  Fiziologie şi Protecție a Plantelor al AŞM  exprimă cele mai sincere sentimente de compasiune inginerului, Teofil SANDU, doctor în științe agricole, și Anatolii SANDU, specialist relații internaționale, în legătură cu trecerea în eternitate a soției și mamei

Replică la publicația ”Salarii mai mari decât cel al premierului, ridicate de șefii institutului ”sărac” criticat de Filip”

 Este regretabil faptul, că unii jurnaliști în perioada libertății cuvântului, utilizează acest drept pentru ponegrirea unor instituții și dezinformarea societății.

SEDINTA CONSILIULUI STIINTIFIC DIN 5 iulie 2017

La 5 iulie 2017 s-a  realizat  ședința consiliului științific al Institutului de Genetică, Fiziologie și Protecție a Plantelor al AȘM, având  la ordinea de zi audierea și discutarea rapoartelor privind activitatea ştiinţifică şi ino

Scrisoare Prim-ministrului Republicii Moldova

Prim-ministrului Republicii Moldova
Dlui Pavel FILIP

Onorate Prim-ministru,

Colectivul Institutului de Genetică, Fiziologie și Protecție a Plantelor al AȘM (IGFPP) apreciază înalt decizia Dvs. de a realiza o vizită la instituția noastră.

DISTINS SAVANT ÎN FIZIOLOGIA PLANTELOR

Academicianul Gheorghe Şişcanu
 la 85 de ani
 

Triticalele vor cuceri viitorul, iar ca să te convingi trebuie să vezi

Institutul de Genetică, Fiziologie și Protecție a Plantelor al AȘM a avut și astăzi oaspeți. Vizitatorii au fost Primul Președinte al Republicii Moldova, Dl Mircea Snegur. Conducerea Academiei de Științe a fost reprezentată de vicepreședinte, m.c. Viorel Prisăcari.

Trebuie să creăm posibilitatea ca știința să fie apreciată

Viceministrul Agriculturii si Industriei Alimentare, Iurie Ușurelu, Directorul General ANSA, dr. Gheorghe Gaberi, însoțit de un expert european din cadrul ANSA, președintele ASM, acad. Gheorghe Duca, acad.

Fără știință nu este progres

Institutul de Genetică, Fiziologie şi Protecţie a Plantelor (IGFPP) al Academiei a fost vizitat, la 7 iunie 2017, de către prim-vicepreședintele AȘM, acad. Ion Tighineanu și viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ion Parea.

Cercetătorii moldoveni vor învăța arta businessului inovațional de la experți internaționali

La Academia de Științe a Moldovei a avut loc, în ziua de 7 iunie 2017, o întrevedere a prim-vicepreședintelui AȘM, acad. Ion Tighineanu cu dl Basil Nikas, reprezentantul Institutului de Creșteri Economice și Reforme Legale din SUA, cu care Institutul de Generică, Fiziologie și Protecție a Plantelor al AȘM a încheiat un parteneriat.

ȘEDINȚA CONSILIULUI ȘTIINȚIFIC SPECIALIZAT DH 10.411.-04 DIN 21 IULIE 2017

Se anunţă susţinerea tezei de doctor habilitat
Pretendent MIHNEA Nadejda

Realizările Institutului de Genetică, Fiziologie și Protecție a Plantelor al AȘM la cea de a treia ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii şi Inovaţii “Traian Vuia” Timişoara

Cea de a treia ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii şi Inovaţii “TRAIAN VUIA” Timişoara a găzduit peste 200 de proiecte de inventică, din 9 ţări.

Membru a Clasterului „Energiei și Biomasei din Republica Moldova”

La data de 24 martie 2017 Institutul de Genetică, Fiziologie și Protecție a Plantelor al AȘM a devenit membru a Clasterului „Energiei și Biomasei din Republica Moldova”

Conferința științifică internațională „GENETICA, FIZIOLOGIA ŞI AMELIORAREA PLANTELOR”

În perioada 9-10 octombrie 2017, Institutul de Genetică, Fiziologie și Protecție a Plantelor al AȘM organizează Conferința științifică internațională „GENETICA, FIZIOLOGIA ŞI AMELIORAREA PLANTELOR” (ediția VI-a), ce are drept scop întrunirea specialiștilor din mediul academic preocupați de  genetica, ameliorarea și fiziologia vegetală.

Sedinta Seminarului stiintific de profil, specialitatea: 411.04 – Ameliorarea plantelor şi producerea seminţelor, 24 martie 2017

 La 24 martie 2017, ora 13 00 (în Sala de şedinţe a Institutului de Genetică, Fiziologie şi Protecţie a Plantelor al AŞM, str.